Ingrediënten:

  • Pompoenblokjes vriezer (of zelf snijden)
  • 2 uien
  • 2 winterwortels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter water met groentebouillonblokje of met SA bouillon
  • 3 el koks- of olijfolie
  • 125 gram crème fraiche of 1 el kwark
  • 2 laurierblaadjes
  • Peterselie
  • Zoete aardappel (voor het binden)Pompoenpitjes en pijnboompitjes

Bereidingswijze:

• Verhit kokosolie in de bakpan
• Snijdt de knoflook, uien en wortel in stukjes en voeg dit toe aan de bakpan
• Daarna ook de pompoenblokjes en de laurierblaadjes. Deze mogen er na 2 minuten bakken weer uit. Ze mogen zo wel weer mee het water in.
• Zet het water op het vuur en voeg de ingrediënten van de bakpan toe.
• Schil de zoete aardappel en voeg deze naar behoefte toe.
• Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken en verwijder de laurier.
• Pureer de soep met de staafmixer op de laagste stand of gebruik een blender.
• Breng op smaak met peper, zout en peterselie.

Garneer het daarna met de geroosterde pompoen en pijnboompitjes. Op de foto is ook een heel klein beetje ketjap door de soep gedaan. Heerlijk!!